Zpracovat technickou studii, která prověří řešení dopravního uspořádání ulice Veveří v úseku od Žerotínova náměstí po Nerudovu. Takový úkol dostane od města PK Ossendorf, s. r. o. Návrh řešení, který bude navazovat na už zpracované řešení Veveří v úseku Konečného náměstí – Chládkova, vyjde město na 950 000 Kč bez DPH. Brněnští radní odsouhlasili podobu smlouvy mezi městem a projekční kanceláří.

„Ulice Veveří je jednou z důležitých městských tříd. Vede jí tramvajová trať a v některých částech také trolejbusová doprava. Technická studie by měla navrhnout řešení, které bude respektovat vedení tramvajové trati, nabídne prostor chodcům a cyklistům a zároveň zachová dopravní obsluhu. PK Ossendorf jsme vybrali zejména na základě skutečnosti, že se řešením Veveří zabývala už v minulosti, kdy vyhotovila technickou studii na úsek Konečného náměstí – Šumavská. Kancelář tak disponuje veškerými potřebnými vstupy a výstupy a takto zadaná zakázka nám pomáhá šetřit finance i čas,“ vysvětlil radní pro dopravu Petr Kratochvíl.

Návrh uspořádání ulice bude navazovat na už dříve zpracovaná řešení pro úsek Konečného náměstí – Chládkova. Důležitá je zejména návaznost na řešení cyklistické dopravy. „V maximální míře bude zohledněna stávající zeleň a předpokládáme, že součástí studie bude i návrh výsadby nové,“ doplnil Petr Kratochvíl.

PK Ossendorf technickou studii zpracuje za 950 000 korun bez DPH. Podobu smlouvy mezi městem a kanceláří schválili brněnští radní.

Tisková zpráva