Vernisáž 21. června v 17h

Výstava, kterou připravilo Urban centrum ve spolupráci se Zoo Brno, představila především projekty nových významných expozic, které Zoo Brno chystá otevřít v nejbližších letech. Například stavební práce na výběhu lvů mají začít už v tomto roce, předpokládaná doba výstavby je dvanáct měsíců.

Lvi se tak do zoologické zahrady vrátí po víceleté přestávce v chovu, způsobené chybějícím chovatelským zařízením odpovídajících parametrů. Takzvaného krále zvířat mohli návštěvníci Zoo Brno vidět už v roce jejího otevření 1953, chov pak trval nepřetržitě až do roku 2003.

Výstava také připomněla nejúspěšnější současné odchovy mláďat v brněnské zoo a upozorňuje na oficiální změnu jejího názvu, který od roku 2015 zní – Zoo Brno a stanice zájmových činností, příspěvková organizace. Změna souvisí zejména s faktem, že město Brno svěřilo zoologické zahradě chod Ekologického střediska Hlídka.

Zoo nyní veřejnosti nabízí různé výukové programy nejen v areálu na Mniší hoře, ale i v rekonstruovaném památkově chráněném objektu Hlídka 4 v parku pod hradem Špilberkem.

Výstavní panely k prohlédnutí zde:

Nová etapa rozvoje ZOO začíná u lvů
Chovatelská koncepce
Kalahari jako na dlani
Lvi po více než deseti letech
Na Mniší hoře vyrostla africká vesnice
Jezero plameňáků a výběh safari
Šimpanze spatříme z lávky v korunách stromů
Klokani v nové expozici
Unikátní orlí voliéra
Zážitková stezka napříč orlí voliérou

Významné odchovy
První dvojčata ledních medvědů Tom a Bill
Druhá dvojčata Kometa a Nanuk
Cora vychovává pátého potomka Noriu
Po křtu se z medvíďat staly mediální hvězdy
Kamčatčí medvědi Kuba a Toby
Je to zase kluk!

Zoo Brno školským zařízením
Hlídkou znějí hlasy dětí
Zahradníkův rok
Zimní ptačí svět